Domácí levandulový sirup


🍶Domácí levandulový sirup je vynikající a osvěžující. Jeho příprava je jednoduchá.

➡️ Potřebujeme dvě velké hrsti květů levandule, kilo cukru, dva bio citróny a litr vody. Květy na den naložíme do převařené vychladlé vody, můžeme k nim přidat pár koleček citrónu. Druhý den slijeme přes sítko, zahřejeme a přidáme cukr, mícháme do rozpuštění. Po odstavení z plotny ještě vmícháme citrónovou šťávu a naplníme do vypařených lahví. 🐜Všechny bylinky po sběru vyklepu a nechávám je lehce zavadnout rozložené ve stínu na tácu, aby z nich mohl odmigrovat zástup brouků.

Sirup mám v lednici, kde těch pár dní vydrží než zmizí v žaludcích mých strávníků.

Nejvíc nám chutná se sodovkou a s ledem.